dinsdag 25 september 2012

In de ban van Mooncake



Het Mid Autumn Festival (waarin de Chinese keizers in de Song dynastie ca 420 de maan op de 15de dag tijdens de 8ste maand voor een goede nieuwe oogst vereerden) is niet alleen een evenement met lampionnen ed. maar er horen ook bepaalde gebruiken bij, zoals het elkaar Mooncake cadeau geven. Met name in het bedrijfsleven is het elkaar Mooncake geven big business. 



Een traditionele Mooncake is rond of rechthoekig gebak van ongeveer 10 cm in diameter en 4-5 cm dik gevuld met een pasta gemaakt van rode bonen of lotus zaden en omgeven door een dunne (2-3 mm) korst en het kan dooiers bevatten van gezouten eendeneieren. Maar zijn veel tegenwoordig veel variaties beschikbaar. 
Een week of 2 a 3 voor de volle maan tijdens de Herfst, verschijnen op veel plekken in shopping malls en warenhuizen stands waar je de verschillende soorten Mooncake kunt proeven en kopen.  







Over het algemeen wordt de Mooncake per vier verpakt. De verpakking is niet zomaar een doosje, er wordt veel werk van gemaakt om de cadeauverpakking een zo mooi mogelijke uitstraling te geven met als gevolg dat de verpakking vaak kostbaarder is dan de Mooncake zelf. 


Dit zijn enkele voorbeelden van de vele die Mooncakes die wij elke dag op kantoor hebben ontvangen. 


De Mooncake wordt gegeten in combinatie met partjes pomelo en een kopje thee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten