woensdag 18 juli 2012

Sony Creative Science Awards

En omdat er ook wordt gewerkt, dit keer een zakelijke post.

Vandaag werden de Sony Creative Science Awards 2012 uitgereikt. En niet door zomaar iemand, maar door de "Guest of Honour, Mr. Heng Swee Keat, Minister of Education.

Kinderen in diverse leeftijdscategorieën hebben de afgelopen weken hun eigen speelgoed bedacht en voor een jury gepresenteerd en vandaag is aan de 50 winnende kinderen een award overhandigd. De top 10 kreeg tevens een 5-daagse reis naar Tokio aangeboden, met natuurlijk een speciaal programma op het Sony HQ.

En ik was uitgenodigd om namens Sony Mobile aanwezig te zijn.











Na afloop van de ceremonie was er gelegenheid om alle speelgoedontwerpen te bekijken en van de bedenker(tje)s zelf uitgelegd te krijgen hoe ze tot dat resultaat zijn gekomen. Het was prachtig om die trotse gastjes (en ouders) bij hun eigen ontwerp te zien staan.

Ik vind het een heel mooi initiatief om kinderen op deze wijze met wetenschap bezig te laten zijn, hun concepten te laten promoten en de kennis weer over te dragen aan leeftijdsgenootjes. Sony is al 15 jaar sponsor van dit project en is volgens mij van plan dit ook nog wel even te blijven.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten